INGREDIËNTEN
1 wortel
1 butternutpompoen
olijfolie
2 grote uien
1 teentje knoflook
1 liter smaakvolle bouillon
8 kardemompeultjes
1 el korianderzaadjes
1 smaakvol kruidenbuiltje
Bereiding:
Snijd de wortel en butternutpompoen in blokjes van 2 cm. Zet apart. 🥕🎃
Verhit olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
Snijd de ui grof en de knoflook fijn. Fruit ze in de pan.
Voeg wortel- en pompoenblokjes, zaaddraden en zaden toe, laat 5 minuten meepruttelen.
Giet 1 liter bouillon en een kruidenbuiltje erbij en breng aan de kook.
Plet kardemompeultjes en korianderzaadjes in een vijzel. Rooster ze in een pan en voeg toe aan de soep voor extra smaak.
Laat zo'n 20 minuten pruttelen. Verwijder het kruidenbuiltje.
Laat iets afkoelen en mix tot een gladde soep. Zeef de soep en druk het vruchtvlees door de zeef.
Voilà! Geniet van 4-6 heerlijke porties van deze smaakexplosie! 🍲🌟
Comments