top of page

Pannenkoekjes met kokosyoghurt en mango

INGREDIËNTEN VOOR PANNENKOEKJES (10-12 stuks)

  • 150 ml amandelmelk

  • 100 gram amandelmeel

  • 100 gram boekweitmeel

  • 5 eieren

  • Kokosolie

  • 1 mango

  • 150 ml kokosyoghurt

  • Snufje kaneel



Pannenkoekjes met kokosyoghurt en mango

Bereiding:

  1. Voeg de amandelmelk, amandelmeel, boekweitmeel en eieren samen in een mengkom.

  2. Mix de ingrediënten door elkaar tot je een vloeibaar mengsel hebt.

  3. Voeg wat amandelmeel en boekweitmeel toe als het mengsel te dun is. Indien het mengsel te dik is, voeg je nog een ei toe.

  4. Verhit wat kokosolie in een pan op middelhoog vuur. Wacht enkele minuten tot de pan goed warm is. S

  5. chep met een pollepel een kleine hoeveelheid beslag in de pan en draai rond zodat het beslag uitloopt in een mooie ronde vorm.

  6. Als het beslag aan de bovenkant gestold is, kun je het pannenkoekje draaien met behulp van een spatel.

  7. Bak beide kanten tot ze lichtbruin beginnen te worden en leg het pannenkoekje met behulp van een spatel op een bord.

  8. Herhaal tot het beslag op is.

  9. Schil ondertussen de mango.

  10. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in lange repen.

  11. Schep een grote lepel kokosyoghurt op je pannenkoekje en smeer uit.

  12. Beleg met stukjes mango en bestrooi met kaneel.

→ Heerlijk om wat pannenkoekjes te bewaren voor de volgende dag.




Comments


bottom of page